Послання мовою любові

0
311
Храмі святого Архистратига Михаїла. Рудники

У храмі святого Архистратига Михаїла у Рудниках під час зустрічі молитовної групи «Матері в молитві» жителька села Леся Андрусик поділилася враженнями про прощу в хорватське селище Междугор’є у Боснії та Герцеговині, де Матір Божа з’явилася дітям і надалі через них передає людям свої послання, які просить розповсюджувати.

-У Междугор’ї, – розповіла Леся Андрусик, – Господь побачив велику віру. Люди жили там бідно і, хоча важко працювали у виноградниках та на тютюнових плантація, не нарікали, щиро молилися. Коли місцевий священик посвятив парафію Христу, Междугор’є почали обминати грози, бурі. А в 1981 році чотирьом дітям з’явилася Пречиста Діва. Тепер – це великий паломницький центр. Віруючі з багатьох країн прибувають сюди в надії теж побачити об’явлення Богородиці або хоча б побути в той час на молитві. Адже Пресвята Мати – це останній дар, який Ісус нам дав перед тим, як померти. Пречиста Діва – Матір усіх людей на Землі. Сьогодні Вона закликає кожного покаятися, навернутися до Господа та віднайти Божу любов у нашому житті. Під час прощі щодня до обіду ми мали можливість молитися на Божественній Літургії українською мовою. Потім – молитовна програма: Богородична Вервиця, Вервиця Миру, благословення, молитви на оздоровлення. На горі Кріжевач, що стала Голгофою Святилища Междугор’я, та біля Розп’яття Ісуса Христа, яке мироточить, у глибині душі відчуваєш піднесення і натхнення. Знову й знову дякуєш Ісусові за Його жертовну любов, яку відчуваєш усім своїм єством, перепрошуєш за усі провини та просиш прощення всіх гріхів. Розважаючи Страсті Христові, задумуєшся, що належить переносити труднощі життя із терпеливістю, підкоренням Божественній волі. Богородиця обіцяє: «Через мої послання хочу вести вас шляхом святості, шляхом вічності». Діва Марія закликає нас до навернення до Бога і відвернення від гріха, просить молитися за невіруючих, щоб і вони змогли зрозуміти Божу любов, бо ж Бог любить свої творіння.

…Про те, що Бог нас любить, у Междугор’ї говорить візіонерка Мір’яна, через яку Небесна Мама просить нас бути носіями Її миру та молитися за мир, насамперед, у своїй душі, родині, у світі. Зокрема, третього дня об’явлень Вона сказала: «Мир. Мир, мир – тільки мир. Мир повинен налагодитись не лише між Богом і людиною, але і між людьми!». Друге послання – заклик до віри. Через молитву кожен буде знати, як зберігати віру при будь-яких життєвих обставинах і довіряти Божій волі. Третій заклик – до молитви, особливо на вервиці, щоб усі родини молилися на вервиці разом, щоб якнайчастіше брали участь у Службі Божій – найвищій формі молитви. Вона запрошує нас щодня читати Святе Письмо. Особливо треба читати Святе Євангеліє в наших родинах. А ще – сповідатися серцем – віддати своє минуле Ісусові. Бо не може бути миру в серці, якщо там є гріх. Закликає Богородиця і до покаяння, особливо до посту – постити на хлібі й воді щосереди та щоп’ятниці з наміром любити Бога. Через піст ми очищаємо наші серця. Найважливіша мета, до якої нас заохочує Богородиця, – це Пресвята Євхаристія.

Богородиця говорить, що багато терпінь беруть початок із хвороби сьогодення – матеріалізму, це – причина духовної сліпоти. І якщо не навернемося до любові – основи нашого спілкування із Богом, то завжди будемо руйнувати життя та страждати. Існує тільки один шлях, яким можна допомогти молоді, яка часто стає жертвою алкоголю, наркотиків та інших узалежнень, – шлях молитви і любові, які виходять із чистого серця. Ми так мало шукаємо Господа, який стоїть біля дверей нашого серця та промовляє: «Прийдіть до мене, всі струджені та обтяжені, і Я потішу вас».

Зі слів візіонера Івана, Богородиця просить, щоб ми для Її Сина Ісуса відкрили свої серця, які закриті гордістю, заздрістю, осудом, іншим негативом. А ключем, який відкриває, є любов, прощення, віра в Божу любов та милосердя, вдячність.

-Междугор’я не хочеться покидати, – стверджує Леся Андрусик. – Там така атмосфера любові, лагідності, що видається, наче перебуваєш у товаристві Святого Духа. Людину переповнює почуття благодаті, вона відчуває присутність у своїй душі Творця. Адже хоча 24 червня 1981 року четверо дітлахів не змогли зрозуміти першого об’явлення Пречистої Діви, налякалися і втекли, Марія з’явилася їм наступного дня, потім знову й знову. Звістка про це поширилася, тисячі людей почали прибувати в те місце й молитися, але побачити Богородицю змогли далеко не всі – лише діти, але згодом уже шестеро: Іванка Іванкович -Елез (народилася в 1966 р.), якій Богородиця доручила молитися за сім’ї; Мір’яна Драгічевич-Солдо (1965 р.н.), яка з 2 серпня 1987 р. другого числа кожного місяця чує голос Богородиці, іноді бачить Її, і вони разом моляться за навернення грішників; Віцка Іванкович-М’ятович (1964), якій Богородиця продовжує з’являтися щодня, молиться за хворих; Марія Павлович-Лунетті (1965), Богородиця теж з’являється їй щодня та доручила молитися за душі в чистилищі; Іван Драгічевич (1965), бачить Діву Марію щодня, молиться за молодь та священиків; Яків Чоло (1971), Богородиця з’являлася щодня аж до 12 вересня 1998 р., надалі – раз у році на Різдво – 25 грудня, молиться за хворих.

Леся Андрусик переповіла, що одного разу діти запитали Марію, чому Вона така красива. «Бо багато люблю, – відповіла їм Мати Ісуса. – Хочете бути такими, як я, – вчіться любити. Якщо б ви знали, як я вас люблю, ви б плакали від радості». Якось Богородиця попросила переказати всім жителям, щоб перестали вирощувати тютюн. Вони розхвилювалися, бо виживали лише з виноградарства і тютюнництва. Вона ж заспокоїла, що про все інше подбає Бог. І люди підкорилися.

У Междугор’є, за словами Лесі Андрусик, найбільше прочан із різних країн прибувають саме в надії бути благословенними. Серед них є каліки, хворі, але всі сподіваються бути почутими в молитві. І там справді відбуваються чуда. До глибини душі вразила розповідь про жінку із Кореї, маму хворого хлопчика. Коли вона почула про Междугор’є, в серці зажевріла надія, що саме в цьому благословенному місці її дитина буде зцілена. Незважаючи на заперечення чоловіка, вона разом із сином вирушила до Богородиці. Батько ж навіть не телефонував, не цікавився, як і де вони. Та ось одного дня пролунав дзвінок. Коли чоловік сказав, що теж їде в Междугор’є, сталося чудо – хворий син заговорив! На знак вдячності за оздоровлення своєї дитини батько встановив на горі Подбрдо, де візіонери вперше побачили Богородицю, статую Цариці Миру. Особливі ласки зійшли, серед інших, і на Патріка, який у молитві на вервиці просив у Богородиці навернення своїх дітей. І теж сталося чудо. Патрік дуже вдячний і священикам, бо саме через них Господь повернув йому життя. У зведеному Патріком замку перебувають на реколекціях одночасно 120 священиків та семінаристів. Він разом із дружиною Ненсі переїхав жити в Междугор’є.

-Головне для людини, до чого закликає Мати Небесна, – зазначила прочанка, – прийняти в серце мир і любов, жити в молитві із живою присутністю в серці Ісуса Христа, який завжди подає нам руку допомоги першим, достатньо лише помолитися.

Завершилася ця пам’ятна зустріч «Матерів у молитві» декламуванням школяркою Марією Ланчевич віршів«Марія», «Змарноване життя».

Леся Бардак.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz