Цьогорічна осінь і справді золота. Це враження навіюють не тільки гарні сонячні дні, а й високі урожаї картоплі, яку селяни району в цю пору інтенсивно збирають у комори.
-Викопують бульби картоплі майже в усіх господарствах Миколаївщини, – розповідає начальник районного управління агропромислового розвитку Ігор Кузьм’як. -Зібрано урожай із 30% засаджених цією культурою площ. На одному гектарі агрофірми виростили 230 центнерів «другого хліба», а ось у приватному секторі подекуди урожайність становить аж 350 цнт/га. Агроформування та фермерські господарства реалізовують картоплю в основному у Львові на «Шуварі», а також гуртовим покупцям із Києва, з якими заздалегідь домовлено про купівлю-продаж письмово.
Три господарства («Вінал», «Промінь» та фермерське «Мелешко») паралельно із картоплею дозбирують гречку, залишилося впоратися із жнивами ще на 100 гектарах. А ось кукурудза ще хоча б місяць дозріватиме.
Одночасно із клопотами з вирощеним селяни турбуються і про урожай наступного року. Триває підготовка грунту до сівби озимих зернових культур. Три господарства почали сіяти жито і на 120 гектарах вже заклали основу майбутнього урожаю.
Леся Бардак.
Leave a Reply
Be the First to Comment!