Міські Новини Поради Містян

Сучасна дитяча література – проблеми та особливості

Дитяча література певною мірою виконує роль вихователя, адже читаючи казки або ж більш серйозні оповідки дитина вчиться як потрібно себе вести в тій чи іншій ситуації. Стимулювати потяг до читання та виховувати у дитині жагу до читання повинні батьки, адже вони обирають книги для дітей, і від них залежить ставлення дитини до читання.

Головна проблема вибору книжок для дітей полягає к тому, що дитина та доросла людина сприймає світ по-різному. Дорослому важливо знайти у книзі емоційний підтекст, щось спільне зі своїм життям та переживаннями, дитину ж перш за все захоплює щаслива розв’язка оповідання. Підлітки уже можуть обирати для себе найбільш цікавий жанр, дитячі книги для цієї вікової групи людей вміщують гостросюжетні твори, адже інтрига – це найголовніше в оповіданні.

Дитяча література присвячена і найменшим читачам, котрі лише пізнають світ. Такі книжки для дітей присвячені вивченню навколишніх предметів методом гри, і дитині цікаво проводити час за читанням. Беручи приклад зі своїх батьків, котрі також читають, дитина буде почуватись більш впевнено, адже розумітиме, що читання це корисне та необхідне заняття. Правильний вибір батьками книг для дітей – це перший крок у становленні нового молодого читача.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back To Top