Автоаксесуари Габаритні автомобілі Міські Новини Поради Містян

На які класи діляться літні автошини

Купити літні шини в Україні на будь-який тип автомобільного транспорту – не проблема. Асортимент інтернет-магазину MasterShina.com дуже широкий, при цьому є великий вибір моделей не лише за їхніми типами, а й ціною.

Кожен водій, виходячи з фінансових можливостей, може купити літню гуму із трьох сегментів:

1. Економ (бюджетний). Найдоступніші за ціною літні шини. Більшість моделей випускається східноєвропейськими компаніями, які входять до складу найбільших шинних концернів. За якістю бюджетна гума поступається покришкам двох інших класів, але за певних умов може бути ефективною. Такі літні шини можна купити для їзди в межах міст з рідкісними виїздами на магістралі або бездоріжжя. У них хороша маневреність та чуйність на повороти керма, паливо витрачається економно. З мінусів, які потрібно врахувати – гірше зчеплення з дорогою на великих швидкостях та під час дощу.

2. Середній. Більшість брендів цієї категорії є азіатським регіоном. Вони навчилися виробляти якісні покришки, які за багатьма їздовими показниками не поступаються лінійкам провідних компаній. Основна увага приділяється дренажній системі для ефективної їзди мокрим покриттям. На високому рівні зчеплення із сухою дорогою та керованість на великих швидкостях.

3. Преміум. Тут продаються моделі гігантів галузі. Ціна преміальних шин набагато вища, ніж на гуму бюджетного чи середнього класу, а й якість – відповідна. Покришки преміум-сегменту відрізняються міцністю та витривалістю, вони тримають контакт із дорогою за будь-якої погоди. Витрата палива оптимізована, а зносостійкість – найвищого рівня. Купити літні шини Premium-класу рекомендується для інтенсивної експлуатації швидкісними трасами та для їзди на далекі дистанції.

Вибираючи шини будь-якого класу, потрібно вгадати з типорозміром. Його вказує виробник автомобіля в техпаспорті, на кришці бензобака та дверцятах водія. Неправильний вибір розміру шин призводить до погіршення поведінки машини на трасі, самі покришки швидше стираються, збільшується паливна витрата.

Купуючи літню гуму, потрібно враховувати ряд важливих факторів – від стану дорожнього покриття до стилю водіння та кліматичних умов регіону. Це дозволить зрозуміти, чи потрібні дорогі покришки або можна заощадити і купити дешевше гуму, яка буде не менш ефективною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back To Top